Hopp til innhold

Indrefilet fylt med urter

5.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
106 planlagt
Indrefilet fylt med urter

Fyll opp og snør igjen – så blir denne indrefileten sommerens saftigste! Med finstrimlet fennikel og eple får du også sesongens friskeste tilbehør.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Indrefilet av svin ca 600 g Nordfjord
100 gr
Grønne oliven m/paprika økologiske Gaea
1 stk
Snøfrisk naturell Tine
4 dl
Middagsris REMA 1000
1 stk
Eple
1 stk
Fennikel
2 ss
Kruspersille, liten
1 ss
Dijon sennep
1 ts
Timian, tørket
1 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær fileten nesten gjennom på langs, brett den ut som en bok og bank den flat med en kjøttbanker. Smør fyllet på den ene halvdelen og brett over. Fest rulladen med tannstikkere eller bind den sammen med bomullstråd.

Trinn 2

Sett ovnen på 180°C og kok risen. Bland finhakket oliven, snøfrisk, dijonsennep og timian. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Stek den gyllen på begge sider i en stekepanne med litt olivenolje.

Trinn 4

Ha ytrefileten i ovnen og stek videre i ca. 15 minutter .

Trinn 5

Bland eddik, raspet hvitløk, olivenolje og salt og pepper i en bolle. Finstrimle fennikel og eple og ha det i bollen. Bland inn ris og hakket persille og server det sammen med ruladen skåret i skiver.