Gul ertesuppe med svineknoke | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Gul ertesuppe med svineknoke

Gul ertesuppe med svineknoke

4.2 i snitt
Gul ertesuppe med svineknoke
Ertesuppe på gamlemåten (og den beste?). Lager du ertesuppe fra bunnen, må måltidet forberedes litt i forkant. Resultatet blir ekstra mye og god smak, fra få ingredienser. Denne må du prøve.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
500 gr
Poteter
1 stk
Saltet svineknoke ca 1 kg Nordfjord
1 stk
Tørkede gule erter
2 klype
Timian, tørket
10 stk
Flatbrød Ideal

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Legg ertene i rikelig med vann i ca. 12 timer.

  2. Trinn 2

    Legg svineknoken til utvanning i ca. 2 timer i en stor gryte. Hell av vannet på ertene og svineknoken. Dekk svineknoken med nytt vann, kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter.

  3. Trinn 3

    Tilsett erter, hakket løk og timian og kok videre i ca. 1 time. Kok poteter. Når kjøttet løsner fra beinet, ta ut knoken og rens kjøttet fra beinet. Skjær det i serveringsstykker. Legg kjøttet tilbake i suppen like før servering. Smak til med pepper og evt. salt. Server med kokte poteter og flatbrød.