Gul ertesuppe med svineknoke
Ertesuppe på gamlemåten (og den beste?). Lager du ertesuppe fra bunnen, må måltidet forberedes litt i forkant. Resultatet blir ekstra mye og god smak, fra få ingredienser. Denne må du prøve.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg ertene i rikelig med vann i ca. 12 timer.
-
Trinn 2
Legg svineknoken til utvanning i ca. 2 timer i en stor gryte. Hell av vannet på ertene og svineknoken. Dekk svineknoken med nytt vann, kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter.
-
Trinn 3
Tilsett erter, hakket løk og timian og kok videre i ca. 1 time. Kok poteter. Når kjøttet løsner fra beinet, ta ut knoken og rens kjøttet fra beinet. Skjær det i serveringsstykker. Legg kjøttet tilbake i suppen like før servering. Smak til med pepper og evt. salt. Server med kokte poteter og flatbrød.