Grønnsakssuppe med svineknoke
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg svineknoken i en kasserolle og dekk med vann. Ha i et laurbærblad og kok opp. La knoken småkoke i ca. 3 timer til kjøttet er mørt. Skum av underveis.
-
Trinn 2
Løft ut knoken og sil ca. halvparten av kraften. Erstatt ca halvparten av kraften med vann, så du unngår at suppen blir for salt. Fjern evt. det meste av fettet som flyter på overflaten. Tilsett grønnsakene og revet ingefær og la det koke i ca. 20 minutter til grønnsakene er passe møre. Riv kjøttet fra knoken og skjær det i passe store biter. Ha det i suppen, kok opp og la trekke til kjøttet er gjennomvarmt.
-
Trinn 3
Smak til med salt og pepper og server suppen med et dryss hakket persille.
Kok gjerne svineknoken dagen i forveien! Server med flatbrød.