Hopp til innhold

Flesk og duppe

4.2 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
487 planlagt
Flesk og duppe

Flesk og duppe er en skikkelig norsk gårdsklassiker. Før i tiden ble sideflesket lagt i salttønner for konservering. I våre dager er dette en herlig, lettvinn hverdagsmiddag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

5 dl
Lettmelk Tine
500 gr
Poteter
3 stk
Gulrot
1 potte
Kruspersille, liten
2 pk
Lettsaltet sideflesk ca 200 g Nordfjord
1 klype
Kajennepepper
4 ss
Smør
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok poteter og gulrøtter i lettsaltet vann.

Trinn 2

Smelt halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og kajennepepper.

Trinn 3

Fjern svoren fra flesket og skjær i skiver, ca. 1 cm, og sprøstek skivene i resten av smøret. Server flesket med poteter og gulrøtter, hvit saus og rikelig med finhakket persille.

Server gjerne med flatbrød.