Hopp til innhold

Braisert svineribbe med søtpotet

3.0 i snitt
Tidsbruk 210 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
9 ingredienser
128 planlagt
Braisert svineribbe med søtpotet

Braisert svineribbe med søtpotet gjør susen! Denne saftige svineribben blir garantert en suksess.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1.8 kg
Krydret tynnribbe
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Gulrot
400 gr
Mandelpoteter, 2,5 kg
2 stk
Pink Lady 6pk
300 gr
Søtpotet
1 stk
Sitron
100 gr
Smør normalsaltet, Tine
0.5 dl
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Ta den ut, rut opp svoren og damp videre i 2 timer. Den er klar når kjøttet løsner fra beinet. Sett på grillen i ovnen. Legg ribben på rist og sett den under grillen i til svoren popper. Kvern på mer sort pepper.

Trinn 2

Sett ovnen på 150°C. Legg svineribben i en ildfast form og gni den godt inn med nykvernet sort pepper. Hell på vann (1 l vann per 1,8 kg svineribbe) og legg i grovdelt løk og gulrot. Dekk med folie og la den dampe i en time.

Trinn 3

Skrell og del mandelpoteter og epler og ha dem i en kjele med vann. Kok til potetene er møre. Sil av vannet og damp det tørt. Mos grovt med mykt smør. Smak til med salt.

Trinn 4

Skru ovnen opp til 200°C. Skrell og del søtpotet i grove biter og vend bitene i olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Bak dem i ovnen ca. 25 minutter

Trinn 5

Ha sjyen i en liten kjele, reduser hvis sjyen er tynn og server denne til.

TIPS!

Når du gir kjøttet god tid og lar smaken utvikle seg på lav varme, får du både et supermørt resultat og ekstra smaksrik kraft.