Betasuppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Betasuppe

3.6 i snitt
Betasuppe

Rubbel og bit! Betasuppe finnes i en rekke lokale variasjoner rundt om i landet. Fellesnevneren er at suppen serveres med kjøtt- eller pølsebiter og grønnsaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Svineknoke røkt og saltet
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
1 stk
Kålrot
1 stk
Purre
400 gr
Poteter

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skyll og ha svineknoken i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. Skum av. La knoken trekke til den er mør og kjøttet løsner fra beinet, ca. 2 timer.

  2. Trinn 2

    Ta ut kjøttet og skjær det i passe biter. Skrell og skjær gulrøtter, løk, kålrot, sellerirot og poteter i fine terninger. Ha grønnsakene i kraften og kok til det er mørt. Tilsett kjøttet og finsnittet purre. Smak til med salt og pepper.

I tradisjonelle hardangerbryllup er grønnsakene kuttet ekstra små og kokes hver for seg. Bruk gjerne persillerot i suppen også. Et dryss frisk hakket persille på toppen smaker alltid godt.