Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Svensk juleskinke

16 ingredienser
20 planlagt
Svensk juleskinke
Klikk og dra
til kalenderen
En sikker vinner på julebrunsjbordet!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sennepsgratinert juleskinke

1 dl
Pølsesennep
1 dl
Fransk dijonsennep
2 stk
Eggeplommer
1 kg
Kokt, saltet og røkt juleskinke
1 dl
Honning
1 dl
Griljermel

Waldorfsalat

2 stk
Grønne epler
2 stang
Stangselleri
150 g
Druer
50 g
Valnøtter
2 dl
Seterrømme
1 dl
Majones
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Worcestershiresaus
1 ss
Sukker
0,5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 180 grader varmluft. Pakk den kokte juleskinken ut av posen og ta vare på kraften til en saus. Bland sammen honning, de forskjellige sennepene, brødkrumme og eggeplomme. Skjær av det meste av fettet på kjøttet slik at det gjenstår to millimeter.

Trinn 2

Smør sennepsglasuren på kjøttet og stek skinken i 25 minutter til den er pent brun på glasuren. Skjær skinken i skiver og server med waldorfsalat til. Saften fra waldorfsalaten fungerer som en kremsaus til skinken. Kokte poteter er godt til.

Trinn 3

Waldorfsalat: Del epler og selleri i terninger på 1 cm og tilsett grovt hakkede valnøtter. Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, sukker og salt - og bland godt. La salaten stå og trekke i en halv time før servering.

Spar tid!

WALDORFSALAT 350G DELIKAT

WALDORFSALAT 350G DELIKAT

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender