Sveler med rørte bær

14 ingredienser
104 planlagt
Sveler med rørte bær
Legg oppskrift
i handlelapp
Sveler er norsk tradisjonsmat fra Nordvestlandet – de smaker ekstra godt med friske bær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sveler

6 stk
Egg
5 dl
Kefir
200 g
Sukker
7 dl
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
2 ts
Natron
1 ts
Salt
100 g
Smør
50 g
Smør til steking

Rørte bær

500 g
Bringebær eller jordbær (gjerne frosne)
100 g
Sukker

Stivpisket seterrømme

3 dl
Seterrømme
1 ts
Vaniljesukker
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i hvetemel, salt, bakepulver, natron og smeltet smør. Rør til en jevn masse og spe med kefir til en tykk pannekakerøre. Stekes på en takke eller i en teflonpanne med litt smør på middels varme. Når det kommer små bobler på oversiden av lappene, snus de og stekes i ca. 2 minutter på den andre siden.

Trinn 2

Tin bærene hvis du bruker frosne. Rør inn sukkeret.

Trinn 3

Stivpisk seterrømme med vaniljesukker og sukker. Server svelene med rørte bringebær og stivpisket seterrømme.