Sursøt kål med spicy kjøttdeig

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
276 planlagt
Sursøt kål med spicy kjøttdeig
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne kålretten kan du servere til alle – også dem som tror at de ikke liker kål.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Kål

1 stk
Hodekål
1 terning
Grønnsaksbuljong
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Kjøttdeig

500 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Løk
1 ts
Kajennepepper
2 ss
Hvitvinseddik
1 boks
Hakkede tomater
2 ss
Olje
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken. Fjern det ytterste laget på kålhodet og skjær det i fire. Fjern stilkfestet.

Trinn 2

Kok opp 5 dl vann og en buljongterning og ha i kålen. Sett på lokk og kok i ca. 25 minutter. Etter 20 minutter, snu kålbitene, skru opp varmen og kok uten lokk de siste 5 minuttene slik at væsken koker inn til 1-2 dl.

Trinn 3

Imens, stek hakket løk og kjøttdeig i en stekepanne med olje. Krydre med kajennepepper. Tilsett sukker, eddik og hermetiske tomater. Knus tomatene godt og la småkoke til kålen er ferdigkokt.

Trinn 4

Bland buljongen fra kålen i kjøttblandingen. Øs gjerne sausen over kålen slik at sausen kommer inn i alle kriker og kroker.

Serveringsforslag

Smaker godt med hakket frisk koriander. Bland gjerne inn en finhakket chili i kjøttblandingen.