Surret sei med dampet kål

Tidsbruk 35 minutter
9 ingredienser
457 planlagt
Surret sei med dampet kål
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Knute på trålen? Nei, her er det bare kokken som har surret sei på vei til middagsbordet. Et deilig fiskemåltid med saftig, smørdampet kål.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Seifilet frossen Godehav
1 stk
Løk
1 stk
Tomat
1 stk
Hodekål
3 dl
Crème fraîche Tine
500 g
Poteter
1 potte
Kruspersille, liten
2 fedd
Hvitløk
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Kok potetene. Del fiskestykkene i to. Kutt løk i båter og finhakk hvitløk.

Trinn 2

Trinn 2

Stek fisken på begge sider i halvparten av smøret sammen med løk og hvitløk. Vend inn grovhakket tomat og Crème fraîche og kok opp. La det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Del hodekål i båter og damp i en kjele med lokk sammen med vann (2 dl vann per hodekål), resten av smøret, salt og pepper i ca. 5 minutter. Dryss hakket persille over fiskegryten og server den sammen med dampet kål og kokte poteter.