Surkål

Tidsbruk 80 minutter
8 ingredienser
154 planlagt
Surkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Julematens viktigste tilbehør lager du selv! Gjør som Stiansen og smak surkålen til med ribbefett. Da blir den ekstra smakfull.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Surkål

1.5 kg
Hvitkål
2 ss
Karve
2 dl
Hvit eddik 7 %
2 dl
Sukker
1 l
Vann
1 ss
Salt
1 ts
Malt hvit pepper
1 dl
Ribbefett

Slik gjør du

Trinn 1

Del kålen i fire og skjær vekk kålmargen. Finsnitt kålen. Ha i en kjele med vann, eddik, sukker, salt, karve og pepper.

Trinn 2

Kok surkålen under lokk i en time til den er mør og en del av vannet har fordampet. Vend inn litt ribbefett for å runde av smaken på surkålen før servering.