Surf & Turf

16 ingredienser
248 planlagt
Surf & Turf
Legg oppskrift
i handlelapp
Kombinasjoner av biff og skalldyr har lange tradisjoner i USA. Prøv denne varianten med tomatris og stekt sopp.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Stekt sopp med balsamico

200 g
Champignon
1 ss
Finhakket timian
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Smør

Carolina Tomato Rice Pilau

1 stk
Løk
3,5 dl
Middagsris
400 g
Hermetiske tomater
1 ts
Hot sauce smoky chipotle
3 ss
Solsikkeolje
3 dl
Vann
1 klype
Salt

Carolina Coast Surf & Turf

1 pose
Rå scampi
1 pakke
Entrecôte indrefilet eller ytrefilet

Slik gjør du

Trinn 1

Fremgangsmåte, Grille biff: Temperer kjøttet. Dryss salt og pepper over biffene. Vent til grillen er skikkelig varm før du legger på biffene på direkte varme. Snu kjøttet når det har fått en fin grillfarge (ca. 2 minutter på hver side). Når begge sider har fått fin farge kan du la kjøttet ligge noen minutter på indirekte varme. La biffene hvile i 5 minutter før du skjærer dem opp. Store biffer bør hvile 10-12 minutter.

Trinn 2

Fremgangsmåte, Grille scampi: Tin og skrell scampi, menla halen sitte på. Tre på grillspyd. De trenger kunnoen få minutter på grillen. Stek sopp og smaktil med salt, pepper, balsamico og hakket timian.Server med Carolina Tomato Rice Pilau.

Trinn 3

Fremgangsmåte, Carolina Tomato Rice Pilau: Varm oljen i en middels varm gryte. Tilsett finhakket løk, og stek forsiktig til løken er myk og blank. Rør godt underveis. Tilsett risen og og rør godt sammen med løken i 2-3 minutter. Hell over tomater, vann og hot sauce og kok til risen er klar. Smak til med salt og evt. litt mer Hot Sauce.

Trinn 4

Fremgangsmåte, Stekt sopp med Balsamico: Rens soppen godt og riv de største soppene i mindre biter. Varm oljen i en stekepanne. Stek sopp i olje med litt salt og pepper, i ca. 2 minutter. Tilsett hakket timian og stek videre til soppen er passe mør. Skru ned varmen, tilsett balsamico og smør, og rør sammen til smøret er smeltet.