Surf & Turf med bearnaisesaus

Tidsbruk 120 minutter
36 ingredienser
1 planlagt
Surf & Turf med bearnaisesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Kjøtt eller sjømat til hovedrett? Si ja takk, begge deler og lag denne fargerike retten som gjør alle fornøyd.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Biff

800 g
Konge entrecôte
4 klype
Salt
4 klype
Pepper
1 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør

Hummer

2 stk
Kokte hummer
0,5 fedd
Hvitløk
1 ss
Solsikkeolje
0,3 ts
Chilipulver

Bérnaisesaus

1 stk
Sjalottløk
3 stk
Hele pepperkorn
2 stk
Eggeplommer
1 ss
Hakket estragon
0,5 ts
Worcestershiresauce
200 g
Smør
0,3 dl
Hvitvinseddik
0,3 dl
Vann
1 klype
Salt
0,3 ts
Sukker

Syltet paprika

2 stk
Røde paprika
2,5 fedd
Hvitløk
0,5 ss
Hakket timian
0,5 stang
Rosmarin
0,5 stk
Presset sitron
1 dl
Olivenolje
0,5 ts
Salt
1 klype
Pepper

Ovnsbakt fennikel

2 stk
Fennikel
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smørkokte sukkererter

200 g
Sukkererter
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Syltet paprika: Del paprikaene i to og fjern kjerner og frø. Del i biter på 3 x 3 cm. Ha dem i en kjele med olivenolje, skivet hvitløk, timian, rosmarin, sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Fres under lokk og la koke i 5 minutter til paprikaen er mør. Hold varm til servering.

Trinn 2

Béarnaisesaus: Smelt smøret på svak varme til det har skilt seg i klaret smør og hvitt melkestoff. Skum av smøret og hold det varmt ved ca. 60°C. Ha finhakket løk, eddik, vann og knuste pepperkorn i en annen kjele og kok ned til ½ dl. Ha dette i en glass- eller stålbolle, over en kjele med kokende vann. Ha i eggeplommene og pisk kraftig til tykt gult skum. Da er det varmt nok, ca. 70°C. Ta bollen ut av vannbadet og sett den på en kald, våt klut slik at varmen stoppes. Spe inn det varme smøret og pisk godt hele tiden. Start med noen dråper og øk etter hvert. Arbeid inn alt smøret før du tilsetter mer. Når alt er spedd inn og du har fått en tykk saus, smak den til med hakket estragon, salt, sukker og Worcestershiresauce. Hold sausen varm til servering. Blir den for tykk, tynn den ut med noen teskjeer varmt vann.

Trinn 3

Ovnsbakt fennikel: Varm stekeovnen til 180°C varmluft. Rens fennikelen for de to ytterste bladene og del fennikelen i 6 båter. Legg fennikelbåtene i en ildfast form som er penslet godt med olivenolje. Dryss over salt og nykvernet pepper og ha på vann. Bak fennikelen ved 180°C varmluft i 20 minutter til den er mør.

Trinn 4

Ristet hummer: Rens hummerne som en reke. Riv av halen og skrell av skallet. Del halen i 2 på langs, og ta ut den sorte tarmen. Knekk klørne og ta ut klokjøttet. Fres hummerbitene i litt olje rett før servering, med litt chilipulver og hakket hvitløk. Anrett på toppen av biffene.

Trinn 5

Smørkokte sukkererter: Fjern den seige stengelen som sitter på kanten av sukkererten. Ha ertene i en kjele med vann, smør og litt salt. Kok opp under lokk og kok i ett minutt. Hold varmt til servering

Trinn 6

Biffsteking: Krydre biffene med salt og rikelig med nykvernet sort pepper. Varm en panne med olje og smør til smøret er brunet. Ha i biffene. Stek dem i 2 minutter, eller til det så vidt begynner å sive ut kjøttsaft. Snu biffene og stek videre i 2 minutter. Når saften så vidt siver ut, er kjøttet medium stekt. Legg biffene på et fat og la hvile i minst 5 minutter.