Suppelapskaus med lammeskank

Tidsbruk 35 minutter
12 ingredienser
606 planlagt
Suppelapskaus med lammeskank
Legg oppskrift
i handlelapp
Her kan du lage middag for to dager i samme slengen. En suppelapskaus med lammeskank, persille og masse, norske grønnsaker blir bare bedre av å bli laget i så stor porsjon at den holder til i morgen også.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Løk
2 stk
Gulrot
200 g
Sellerirot
400 g
Poteter
1 stk
Purreløk
0,3 potte
Persille
2 stk
Lammeskanker
2 ss
Smør
1 terning
Kjøttbuljong, pluss kraften fra lammeskankene
7 dl
Vann
1 ts
Salt
1 klype
Sort pepper, kvernet

Slik gjør du

Trinn 1

Del den ferdigkokte lammeskanken i små terninger og fres dem i en kjele med smør til de blir lysebrune. Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ca. 1-2 cm terninger. Tilsett grønnsakene i kjelen og fres et par minutter. Tilsett vann, buljongterning- og lammeskankkraften fra lammeskankene. Kok opp og kok i 20-25 minutter.

Trinn 2

Nå er grønnsakene møre og potetene begynner å tykne lapskausen. Smak til suppelapskausen med salt og pepper. Ved servering drysses retten med grovhakket flatpersille.

Tips

Lag gjerne en stor porsjon så du har til neste dags lunsj eller middag. Husk å varme lapskausen godt, slik at den er trygg å spise.