Strimlet kylling med kikertsalat

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
556 planlagt
Strimlet kylling med kikertsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne kyllingretten gir en lett asiatisk smak av soyasaus, ingefær og hvitløk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

400 g
Strimlet kyllingfilet
0,5 stk
Rødløk 4-pk
2 fedd
Hvitløk
10 g
Ingefær
3 ss
Soyasaus
0,5 stk
Sitron
2 ss
Olje til steking

Kikertsalat

1 boks
Kikerter
0,5 stk
Rødløk 4-pk
0,5 stk
Kålrot
0,5 stk
Sitron
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha kyllingen i en bolle sammen med finhakket rødløk, hvitløk og ingefær, soyasaus og presset sitron. Bland det godt sammen. Ha olje i en varm stekepanne. Ha kyllingen i stekepannen og stek til det er gyllent. Stek gjerne i to omganger slik at kyllingen får fin stekeskorpe.

Trinn 2

Kikertsalat: Hell kikertene i et dørslag og skyll under kaldt vann. Ha kikertene i en bolle sammen med hakket rødløk og strimlet kålrot. Press over saften av ½ sitron. Smak til med salt og pepper. Riv over litt sitronskall og bland godt sammen.

Serveringsforslag

Hvis du vil ha litt mer smak på kikertsalaten kan du ha i litt finhakket gressløk og chili.