Stiansens ribbesaus

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
64 planlagt
Stiansens ribbesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget brun saus med kraft og fett fra ribbestekingen ala Bent Stiansen. Du kan gjerne bruke smør om du ikke lager ribbe.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Ribbesaus

1 ss
Ripsgele
1 ss
Sitronsaft
1 terning
Buljong
2 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
0.5 dl
Solbærsirup
1 l
Stekekraft ispedd vann (fra ribben)
2 ss
Stekefett

Slik gjør du

Trinn 1

Lager du ribbe samtidig, kan du spare kraften fra ribbestekingen. Skum bare bort fettet først. Dette brukes til jevning til sausen, rødkål og surkål.

Trinn 2

Mål opp 1 liter vann, eventuelt kraft fra ribbesteking og en buljongterning. Har du ikke kraft kan du bruke litt mer buljong eller fond.

Trinn 3

Ha et par spiseskjeer smør eller eventuelt fett fra ribbestekingen i en kjele. Ha i mel og rør rundt til det blir brunt. Følg godt med slik at det ikke brenner seg. Spe på med kraft og rør godt om underveis å unngå klumper. Sausen skal kokes ned til ca. 7 dl.

Trinn 4

Smak til underveis med solbærsirup eller portvin og/eller ripsgele og sitronsaft, samt salt og nykvernet pepper.

Passer godt til