Stiansens ribbesaus

7 ingredienser
235 planlagt
Stiansens ribbesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Min favorittsaus til juleribba med litt portvin og ripsgele blir sausen ekstra god.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

1 dl
Portvin eller rødvin, evt. eplemost
1 ss
Ripsgele
1 ss
Sitronsaft
1 terning
Buljong
2 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha stekekraften fra ribben i et litermål. Skum av fettet og ta vare på det. Hell på vann og en buljongterning slik at det til sammen blir 1,5 liter kraft.

Trinn 2

Fres ribbefett og hvetemel i en kjele til det blir nøttebrunt. Spe med kraften og rør godt om så det ikke blir noen klumper.

Trinn 3

Tilsett portvin, evt. rødvin, ripsgele og sitronsaft. Kok sausen ned til en liter. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne litt ribbefett for mer smak!

Passer godt til