Stiansens ribbesaus

7 ingredienser
22 planlagt
Stiansens ribbesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Min favorittsaus til juleribba med litt portvin og ripsgele blir sausen ekstra god.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,4 dl
Portvin eller rødvin, evt. eplemost
0,4 ss
Ripsgele
0,4 ss
Sitronsaft
0,4 terning
Buljong
0,8 ss
Hvetemel
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha stekekraften fra ribben i et litermål. Skum av fettet og ta vare på det. Hell på vann og en buljongterning slik at det til sammen blir 1,5 liter kraft.

Trinn 2

Fres ribbefett og hvetemel i en kjele til det blir nøttebrunt. Spe med kraften og rør godt om så det ikke blir noen klumper.

Trinn 3

Tilsett portvin, evt. rødvin, ripsgele og sitronsaft. Kok sausen ned til en liter. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne litt ribbefett for mer smak!