Stiansens rødvinssaus

Tidsbruk 30 minutter
15 ingredienser
79 planlagt
Stiansens rødvinssaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne sausen er nydelig til alle typer kjøtt, men passer aller best til storfekjøtt. Prøv den!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,1 dl
Rødvin
0,8 ss
Rødvinseddik
0,8 stk
Sjalottløk
0,8 stk
Laurbærblad
0,4 ts
Tørket timian
0,4 l
Kjøttbuljong (evt. kraft fra oksebein)
0,8 ts
Maizena
0,2 ss
Presset sitron
0,8 fedd
Hvitløk
1,9 stk
Knuste sorte pepperkorn
0,2 ss
Sukker
0,8 ss
Solsikkeolje
0,8 ss
Kaldt vann
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp en kjele med solsikkeolje og brun hakket sjalottløk og hvitløk. Tilsett timian, knuste sorte pepperkorn, laurbærblad, eddik og rødvin. Kok ned til det halve.

Trinn 2

Tilsett oksekraft og fortsett å koke ned sausen til ca. 5 dl. Sil sausen og jevne den med Maizena utrørt i kaldt vann.

Trinn 3

Smak til sausen med salt, nykvernet sort pepper, sitronsaft og evt. litt sukker for å få den riktige sur/søte balansen.