Stiansens prosciutto- og ruccula-pizza

Tidsbruk 210 minutter
21 ingredienser
1209 planlagt
Stiansens prosciutto- og ruccula-pizza
Legg oppskrift
i handlelapp
Bent Stiansens favorittpizza! Klassisk, enkel pizza med tomatsaus og ost – toppet med fersk ruccula og skinke.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzabunn

7,5 g
Gjær
2,3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1,5 ss
Olivenolje
345 g
Hvetemel
0,8 ts
Salt

Tomatsaus

0,8 stk
Løk
2,3 fedd
Hvitløk
0,4 dl
Olivenolje
0,8 ts
Hakket frisk timian
0,8 ss
Tørket oregano
0,2 potte
Basilikum
0,8 boks
Hakkede tomater
0,8 ss
Sukker
0,8 ts
Salt
0,2 ts
Kvernet pepper

Topp med

0,8 pakke
Ruccula
1,5 ss
Olivenolje
0,2 stk
Presset sitron
0,4 pakke
Prusciutto

Ost

75 g
Revet ost
75 g
Mozzarella

Slik gjør du

Trinn 1

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i minst 1 1/2 time under et klede eller plastfilm. Slå deigen sammen, del den i 4 emner og rull hver del til store rundstykker. Etterhev i 1 time under smurt plastfilm.

Trinn 2

Fres finhakket løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter. Tilsett boksen med tomater og kok opp. La sausen koke i 15 minutter til den tykner litt. Smak til med sukker, salt og pepper. avkjøl sausen noe.

Trinn 3

Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Det er viktig at det blir skikkelig varmt!

Trinn 4

Kjevle ut hvert emne til ca. 5 mm tykt og ca. 20 cm i diameter. Bruk mye mel når emnene skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn. Smør på et tynt lag med pizzasaus og dryss på revet ost og mozzarella.

Trinn 5

Bruk en tynn pizzaspade til å flytte pizzaen fra arbeidsbordet til pizzasteinen på grillen. Sett på lokk og stek pizzaen i 3 minutter uten å løfte på lokket. ta ut pizzaen med spaden.

Trinn 6

Topp pizzaen med tynne skiver prosciutto. Bland ruccula med litt olje og presset sitron og ha den på toppen av pizzaen før servering.