Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Stiansens juleribbe

Tidsbruk 180 minutter
12 ingredienser
529 planlagt
Stiansens juleribbe
Klikk og dra
til kalenderen
Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe. Beregn ca. 375 g ribbe pr. person. Husk å gni inn ribba med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ribbe

0,6 kg
Tynnribbe, fersk
0,4 stk
Aluminiumsfolie

Ferdig tilbehør

300 g
Medisterkaker
0,8 pakke
Surkål
1,1 pose
Ribbesaus
0,8 stk
Julepølse
0,8 pakke
Rødkål

Stekte epler og svisker

0,8 stk
Syrlige epler
0,4 boks
Svisker
0,8 ss
Smør
0,4 ss
Sukker
0,8 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes slik at det får trekke godt inn i kjøttet.

Trinn 2

Trinn 2

Ribba legges med svoren opp 
i en langpanne med 2-3 dl vann.
 Lag en liten opphøyning i midten, da renner det smeltede fettet ned fra ribba. Du kan bruke aluminiumsfolie, en rist eller en asjett.

Trinn 3

Trinn 3

Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 190-200°C i ca. 50 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Ta ut ribba. Snitt opp svoren i et perfekt rutemønster. Det er mye lettere å gjøre det nå enn når ribba er rå. Krydre med litt ekstra salt og pepper mellom rutene.

Trinn 5

Trinn 5

Sett risten over langpannen og ha i 1 liter vann i langpannen. Stek ribben ved 180 grader over og undervarme i ca 1 og ½ time. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs. Skru opp temperaturen til 230 grader over og undervarme og stek ribben i nye 30 minutter. De siste 3 til 5 minuttene setter du grillelementet på fullt, 250 grader.

Trinn 6

Medisterkaker og julepølser kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Trinn 7

Sett evt. grillelementet på fullt og plasser ribba i bunnen av stekeovnen. Stek i ca.3-
5 minutter så svoren puffer opp og blir sprø. Sitt ved ovnen og pass på at svoren ikke brenner seg.

Trinn 8

La ribba hvile i ca. 20 minutter, da beholder den saftigheten.

Trinn 9

Varm opp surkål, rødkål og ribbesaus etter anvisning på pakken.

Ferdig ribbesaus!

Ribbesaus

Ribbesaus

Nordfjord

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Eller lag tilbehøret fra bunnen av!
Eller lag tilbehøret fra bunnen av!
Dra ned i kalender