Stekt torsk med tomatvinaigrette

Tidsbruk 45 minutter
16 ingredienser
709 planlagt
Stekt torsk med tomatvinaigrette
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Vel dresset torsk! En klassisk vinaigrette er en god, eddikbasert fransk dressing som ofte kan utgjøre forskjellen på et litt kjedelig måltid og en smaksopplevelse. Enkel å lage er den også. Her får den pannestekte torsken ny, kledelig smaksdrakt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

400 g
Nypoteter
0,5 stk
Løk, 4-pk
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Kaldpresset olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Torskeloin

1 pakke
Torskeloin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Tomatvinaigrette

0,5 stk
Løk, 4-pk
1 kurv
Cherrytomater 300 g
9 ss
Kaldpresset olivenolje
3 ss
Balsamicoeddik
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tin fisken. Sett ovnen på 180˚C.

Trinn 2

Vask og del potet, løk og hvitløk i grove biter. Vend inn olivenolje, salt og pepper og bak alt mørt i ovnen i ca. 20-30 minutter.

Trinn 3

Ha salt og pepper på torskestykkene og stek de forsiktig i en panne med solsikkeolje.

Trinn 4

Tomatvinaigrette: Skrell og finhakk løk. Stek løken litt i olivenolje, tilsett deretter eddik, salt og pepper. Grovhakk tomat og vend det inn i dressingen rett før servering.

Trinn 5

Server torsk med ovnsbakte poteter og tomatvinaigrette.

Serveringsforslag

Ha gjerne frisk estragon på toppen.