Stekt torsk med løk og pepperrotsalat

Tidsbruk 45 minutter
19 ingredienser
143 planlagt
Stekt torsk med løk og pepperrotsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Rot på bordet? Pepperroten er mye brukt både i Sverige og Danmark, men står altfor sjelden på menyen her hjemme. Det er synd, for dette er en veldig god smaksetter i mange retter og fantastisk til fisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

300 g
Nypoteter

Løk

2 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Solsikkeolje
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0,5 ts
Sukker

Torskefilet

500 g
Torskefilet
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
3 dl
Hvetemel
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør

Pepperrotsalat

1 stk
Isbergsalat
1 dl
Lettrømme
2 ts
Pepperrot, på tube
1 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 ts
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kok potet i lettsaltet vann. Vask, tørk og riv salaten i biter. Sett den kaldt mens du lager resten.

Trinn 2

Skrell og skjær løk i skiver og brun den i en panne med litt solsikkeolje. Tilsett smør og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Trinn 3

Ha salt og nykvernet pepper på torskefiletene og vend dem i hvetemel. Bruk en varm panne med litt olje og stek fisken gyllen, et par tre minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av stekingen. Ta pannen fra varmen og la fisken hvile. Legg i løken slik at den holder seg varm sammen med fisken. Bland rømme med pepperrot og sukker. Smak til med salt og eplecidereddik. Bland dressingen med salaten.

Trinn 4

Server fisk sammen med løk, pepperrotsalat og kokte poteter.

Serveringsforslag

Denne retten er opprinnelig en klassiker med sei som hovedingrediens. Finhakket gressløk og persille er godt i salaten.