Stekt ris med kylling

Tidsbruk 25 minutter
14 ingredienser
11799 planlagt
Stekt ris med kylling
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
”Fried rice” må være en av klodens mest populære middagsretter. Her er en deilig variant med blant annet fennikel og ingefær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Grønnsaker

1 stk
Gulrot
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Fennikel
1 stk
Rød chili
100 g
Champignon
4 fedd
Hvitløk
40 g
Ingefær

Kylling

300 g
Strimlet kyllingfilet
2 ss
Solsikkeolje
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Pepper

Smak til med

1 stk
Sitron
2 ss
Soyasaus

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken. Finsnitt gulrot, løk, fennikel og chili uten frø. Del champignon i biter. Finhakk hvitløk og skrelt ingefær. Ha salt og pepper på kyllingstrimlene og stek dem i varm panne med solsikkeolje til de er gylne.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett alle grønnsakene, bland godt og stek videre i ca. 1 minutt.

Trinn 3

Trinn 3

Bland inn kokt ris og stek videre i 1 minutt til. Press over sitronsaft og server med soyasaus.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk koriander og finsnittet purre.