Stekt ris med kjøttpølse, spicy spinat og karrigulrøtter

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
295 planlagt
Stekt ris med kjøttpølse, spicy spinat og karrigulrøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
En smakfull og svært enkel hverdagsmiddag. Prøv deg fram med ulike krydderblandinger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Stekt ris

3 dl
Middagsris
200 g
Frisk spinat
10 g
Finhakket ingefær
1 stk
Rød chili
20 g
Rosiner
1 ss
Soyasaus

Kjøttpølse

450 g
Mager kjøttpølse

Karrigulrøtter

4 stk
Gulrøtter
2 ts
Karripulver
1 ss
Smør
1 ts
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisning på pakken. Imens, skrell gulrøtter, skjær i 2 på langs, og deretter i mindre biter. Skjær kjøttpølsene i biter. Varm smør i en panne. Stek gulrøtter og pølse på høy varme i 5-7 minutter. Krydre med karripulver, sukker og salt. Det er fint om gulrøttene blir litt brent i kantene.

Trinn 2

Løft ut pølser og gulrøtter. Ha spinat, finhakket ingefær og chili, rosiner og soyasaus i pannen. Tilsett den kokte risen og stek på høy varme til spinaten begynner å kollapse. Det tar om lag 4-5 minutter. Server!

Serveringsforslag

Server rettene med yoghurt naturell, gjerne tilsatt revet agurk eller friske urter.