Stekt laks med salsa romesco

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
176 planlagt
Stekt laks med salsa romesco
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Fri for melk
Fri for gluten og melk
Salmon salsa! Romesco er en spicy, spansk saus som er spesielt godt egnet til fiskeretter, som her – saftige, pannestekte laksestykker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Laksefilet naturell 500g Godehav
2 stk
Rød paprika
3 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
300 g
Poteter
100 g
Mandler REMA 1000
1 stk
Sitron
10 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett stekeovnen på 230°C. Salsa Romesco: Del opp paprika, tomater og chili og skrell hvitløksfedd. Ha litt olje i en varm panne og rist grønnsakene sammen med mandler.

Trinn 2

Trinn 2

Ha det i en blender eller bruk en stavmikser. Tilsett hvitvinseddik, olivenolje (5/10) og salt og kjør til en smidig saus. Smak til med evt. mer salt. Vask og skjær poteter i båter, vend dem i olivenolje (4/10), salt og pepper og stek dem brune og fine i ovnen.

Trinn 3

Trinn 3

Ha salt og pepper på laksen og stek i resten av olivenoljen til den er brun på den ene siden. La den hvile. Server laksen med stekte poteter, salsa romesco og sitronbåter.