Stekt laks med pære og villris

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
261 planlagt
Stekt laks med pære og villris
Legg oppskrift
i handlelapp
Sødmen i lett brunstekte pærer står godt til stekt laks. Purre servert på tre måter tilfører både fin farge og gode smaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

2 pose
Basmati- og villris
1 stk
Purre

Dressing

1,5 dl
Lettrømme
0,5 stk
Sitron
1 klype
Salt

Laks og pære

500 g
Laksefilet naturell
1 stk
Pære
0,5 stk
Sitron, saften
0,5 ts
Salt
2 ss
Olje til steking
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken. Skyll purren godt. Del den hvite og lysegrønne delen av purren i 3 cm store biter og kok sammen med risen i 8 minutter. La renne av seg.

Trinn 2

Finhakk litt av den grønne delen av purren (ta vare på noe til topping) og bland med lettrømmen. Smak til med presset sitron og salt. Krydre laksen med salt. Del pæren i fire på langs og fjern kjernehuset.

Trinn 3

Stek laksestykkene i olje i en stekepanne med slippbelegg over middels høy varme til laksen får en fin stekeskorpe på begge sider. Ha pærebåtene og purrebitene i pannen og la det steke med til de får litt farge og blir møre. Reduser varmen til middels. Løft ut fisken og la den hvile på en tallerken mens du steker pære og purre ferdig. Tilsett en skje smør i pannen, og la det brunes lett mens du vender på frukten. (Ha eventuelt i en skvett vann også, hvis det ser tørt ut eller truer med å svi seg.) Smak til med sitronsaft.

Trinn 4

Server fisk, pære og purre sammen med ris og rømmedressing. Finhakk resten av den grønne delen av purren og dryss over ved servering.