Stekt laks med lun potetsalat

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
425 planlagt
Stekt laks med lun potetsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Stekt laks har blitt en skikkelig hverdagsklassiker – disse ferske laksestykkene med hjemmelaget potetsalat til, er en kombinasjon du garantert vil lage igjen og igjen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Laksefilet
1 stk
Sitron
450 g
Poteter
1 stk
Egg
1 stk
Purre
4 ss
Lettrømme
1 ss
Sylteagurk
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha salt på laksen og la den stå i 15 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Stek fisken i varm solsikkeolje på den ene siden til fisken er stekt halvt igjennom. Snu fisken, ha i smør og revet skall av en vasket sitron. Ha på lokk, trekk pannen fra varmen og la fisken trekke ferdig.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell og skjær potetene i skiver. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kok egg. Grovhakk vasket purre og sylteagurk og ha det i en bolle sammen med potetskivene.

Trinn 4

Trinn 4

Vend forsiktig inn lettrømme og egg kuttet i biter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Server potetsalaten sammen med laksen.