Stekt kylling og ris

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
455 planlagt
Stekt kylling og ris
Legg oppskrift
i handlelapp
”Fried rice” må være en av klodens mest populære middagsretter. Her er en enkel og smaksrik variant med blant annet fennikel og ingefær – uten soayasaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

2 dl
Middagsris

Grønnsaker

1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
1 stk
Fennikel
1 stk
Rød chili
100 g
Champignon
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Finhakket ingefær

Kylling

400 g
Strimlet kyllingfilet
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olje

Press over

0,5 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken. Finsnitt gulrot, løk, fennikel og chili uten frø. Del champignon i biter. Finhakk hvitløk og skrelt ingefær.

Trinn 2

Krydre kyllingstrimlene med salt og pepper og stek dem i en stor panne med olje til de er gylne. (Stek evt. i to omganger hvis du ikke har en stor panne.)

Trinn 3

Tilsett alle grønnsakene, bland godt og stek videre i 2-3 minutter.

Trinn 4

Bland inn den kokte risen og stek videre ca. 2 minutter til. Press over sitronsaft og server.

Serveringsforslag

Server gjerne med soyasaus.