Statholderens ostekake med vaniljelokk og bærsaus

Tidsbruk 70 minutter
14 ingredienser
287 planlagt
Statholderens ostekake med vaniljelokk og bærsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En mild og god ostekake blir enda bedre av en smaksrik saus. Her er en enkel oppskrift fra Statholdergaarden.

Ingredienser

Havrebunn

225 g
Kornmo kjeks
100 g
Smør
100 g
Brunt sukker

Ostekrem

2 stk
Vaniljestang
3 dl
Seterrømme
3 dl
Sukker
3 stk
Egg
400 g
Kremost

Vaniljelokk

2,5 dl
Cremé Fraîche
2 ss
Melis
2 ts
Sitron

Bærsaus

200 g
Skogsbær
0,5 dl
Sukker
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

(OBS: Kaken skal avkjøles natten over) Finn frem alt du trenger til å lage havrebunnen. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Kornmokjeks, brunt sukker og smør.

Trinn 2

Trinn 2

Sett stekeovnen på 170 °C. Kjør kjeks i food processor, tilsett brunt sukker og smeltet smør og kjør det til en jevn masse .

Trinn 3

Trinn 3

Fôr bunnen av en springform med bakepapir. Dekk bunnen med Kornmo-massen. Stek kaken i ovn 15 minutter. Avkjøl. Senk temperaturen ned til 120° C.

Trinn 4

Trinn 4

Mise en place ostekrem. Vaniljestang, rømme, sukker og egg.

Trinn 5

Trinn 5

Ostekrem: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha frøene med osten i foodprosessor sammen med rømme, sukker og egg. Kjør til en jevn masse.

Trinn 6

Trinn 6

Hell massen i springformen og stek den i ovn i 35 minutter ved 120° C. Avkjøl kaken natten over og ta den ut av formen.

Trinn 7

Trinn 7

Mise en place vaniljelokk. Créme Fraîche, vaniljestang, melis og sitron.

Trinn 8

Trinn 8

Vaniljelokk: Stivpisk creme fraiche sammen med melis og frøene fra en vaniljestang. Smak til med sitronsaft. Smør kremen på ostekaken.

Trinn 9

Trinn 9

Mise en place bærsaus. Sukker og vann

Trinn 10

Trinn 10

Bærsaus: Kok opp bær med vann og sukker. Kjør til puré med stavmikser. Sil gjennom sikt og avkjøl sausen.