Stangekylling med råmarinerte beter

Tidsbruk 60 minutter
15 ingredienser
16 planlagt
Stangekylling med råmarinerte beter
Legg oppskrift
i handlelapp
Spektakulært og saftig! Prøv denne vakre retten når du vil imponere gjestene dine med kylling.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

1 stk
Hel landkylling (1,8 kg)
4 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Sort pepper

Råmarinerte beter

1 stk
Agurk
2 stk
Gule beter
2 stk
Rødbeter
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Sitron
4 ss
Hvitvinseddik
4 ss
Olivenolje
2 ts
Sukker
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Pepper

Topp med

1 potte
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 240°C. Gni kyllingen inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ca. 45 minutter til den er gjennomstekt. Ta ut kyllingen og la den hvile i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Mens kyllingen steker: Skjær tynne skiver av alle grønnsakene, gjerne med en mandolin hvis du har. Lag en marinade av hvitvinseddik, olivenolje, sukker, vann, sitronsaft og pepper og hell over grønnsakene i en bolle. Vend godt og la grønnsakene trekke litt.

Trinn 3

Anrett grønnsakene med kyllingen, og dryss over rikelig med grovhakket kruspersille.