Squashsuppe

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
135 planlagt
Squashsuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Squash er rik på fiber og har en mild smak som står veldig godt til sjømat. Prøv smakskombinasjonen i denne deilige suppen!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Squashsuppe

2 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Hvitvin (kan erstattes med litt mer sitron)
2 stk
Squash
7 dl
Grønnsaksbuljong
4 dl
Fløte
1 stk
Sitron, presset saft
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Reker

400 g
Reker

Urter

1 neve
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Tin reker. Finhakk løk og hvitløk. Del squash i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt i biter på ca. 1x1 cm.

Trinn 2

Reduser (kok inn) fløten til halvparten. Fres hakket løk og hvitløk i smør i en kjele til den er blank og myk. Tilsett evt. hvitvin og la det koke litt inn før du tilsetter squash. La koke et par minutter før du tilsetter kraft/buljong og den reduserte fløten.

Trinn 3

La småkoke til squashen er mør. Kjør til en jevn suppe med stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med presset sitron, salt og pepper.

Trinn 4

Fordel reker direkte i skåler og øs suppen over. Topp med hakket persille og server!

Denne oppskriften er laget av Kjell Birger Frøyland.