Sprøstekte kyllinglår med pastasalat

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
973 planlagt
Sprøstekte kyllinglår med pastasalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Heit og helsprø påskemiddag! Her har du oppskriften på påskens saftigste kyllinglår, akkompagnert av en frisk og rustikk pastasalat med pesto.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

900 g
Kyllinglår
1 ss
Paprika malt, Toro
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ts
Chillikrydder, Toro

Pastasalat

500 g
Penne pasta
4 ss
Grønn pesto
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk 4-pk
1 potte
Persille
1 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180˚C. Bland solsikkeolje med malt paprika, chilikrydder og salt. Gni inn kyllinglårene med blandingen. Stek dem på brett i ovn i 25-30 minutter. Stikk en nål eller pinne i leddet på låret – hvis kraften som siver ut er klar, er kyllingen ferdig. Skru opp temperaturen til 220˚C de siste 5 minuttene for å få sprøtt skinn.

Trinn 2

Kok pasta al dente i rikelig saltet vann. Ta vare på 1 dl av kokevannet. Visp inn pesto og vend det inn i pastaen.

Trinn 3

Grovkutt tomat og finhakk rødløk og persille. Smak til med litt olivenolje, salt og sort pepper og bland lett sammen. Vend dette inn i pastaen og server med nystekte kyllinglår på toppen.