Sprø ribbenstek med rødløk og pære

Tidsbruk 155 minutter
11 ingredienser
117 planlagt
Sprø ribbenstek med rødløk og pære
Legg oppskrift
i handlelapp
Sødmen i svineribben trenger sødme i tilbehøret. Når rødløk kokker i rødvin får den en intens sødme, og sammen med pærer og rosiner blir dette en ribbemiddag som passer spesielt godt rundt juletider.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ribbenstek

0,8 kg
Ribbenstek
1,5 ss
Solsikkeolje
3 fedd
Hvitløk

Rødløk og pære

0,8 stk
Rødløk
1,5 stk
Pære
1,5 dl
Rødvin
15 g
Mørke rosiner
37,5 g
Sukker
2,3 ss
Hvitvinseddik
1,5 ss
Smør

Poteter

300 g
Poteter

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. 
Rut svoren og gni den godt inn med salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Stek den med svoren ned 
i varm panne med olje. La svoren bli godt stekt; snu og stek raskt på den andre siden sammen med knuste hvitløksfedd.

Trinn 3

Trinn 3

Legg steken i en ildfast form med svoren ned sammen med hvitløksfeddene. Hell på vann til det så vidt dekker svoren. Sett et steketermometer midt i steken og stek til kjernetemperaturen er ca. 50°C.

Trinn 4

Trinn 4

Ta den ut, snu den med svoren opp og stek videre til temperaturen er 68°C. La kjøttet hvile.
 Kok poteter.

Trinn 5

Trinn 5

Skrell og skjær rødløk og pærer i båter. Kok rødløken opp i rødvin, tilsett pærer og rosiner og kok videre under lokk i ca. 7 minutter.

Trinn 6

Trinn 6

Ha i stekesjyen fra kjøttet, sukker og hvitvinseddik og kok videre i 5 minutter. Vend inn smør og smak til med salt og eventuelt ekstra eddik. Hvis svoren på ribbensteken ennå ikke har blitt sprø kan den få lov til å poppe opp under grillen i ovnen. Pass på at den ikke brenner seg.
 Skjær ribbenssteken i pene biter og server med rødløk- og pærekompott og kokte poteter.