Sprø ribbe med rotgrønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C. Fyll en ildfast form med vann (ca 5 dl) og rør inn sennep og soyasaus. Skrell og kutt gulrot, kålrot, løk og sellerirot i biter. Legg grønnsakene i midten av formen sammen med hele hvitløksfedd. Legg ribben på toppen av grønnsakene.
Trinn 2
Dekk formen med folie. Bak i ovn i ca. 45-55 minutter. Ta av folien.
Trinn 3
Rut opp ribben og bak videre ved 180°C i ca. 40 minutter.
Trinn 4
Ha grønnsakene med sjyen over i en kasserolle. Kok potetene. Stek ribben videre på 210°C i 20-30 minutter på varmluft til ribben får sprø svor. Ta ut ribben og la den hvile. Fjern noe av det overflødige fettet i kasserollen med grønnsaker. Varm opp sjy og grønnsaker like før servering. Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne med maizena. Skjær ribben i biter og server med grønnsaker og kokte poteter.
Serveringsforslag
Deilig med rødkål til!