Sprø ribbe med rotgrønnsaker

Tidsbruk 120 minutter
9 ingredienser
182 planlagt
Sprø ribbe med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Helt sprøtt – det ligner ikke grisen. Men, veldig vrient er det heller ikke. Og om sprø ribbesvor og saftig kjøtt troner helt på toppen av ønskelisten, er dette oppskriften du bør følge.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Krydret tynnribbe ca 1,5 kg Nordfjord
2 stk
Gulrot
300 g
Kålrot
2 stk
Løk
300 g
Sellerirot
500 g
Poteter
8 fedd
Hvitløk
1 dl
Soyasaus Kikkoman
1 ss
Dijon sennep

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Fyll en ildfast form med vann (ca 5 dl) og rør inn sennep og soyasaus. Skrell og kutt gulrot, kålrot, løk og sellerirot i biter. Legg grønnsakene i midten av formen sammen med hele hvitløksfedd. Legg ribben på toppen av grønnsakene.

Trinn 2

Trinn 2

Dekk formen med folie. Bak i ovn i ca. 45-55 minutter. Ta av folien.

Trinn 3

Trinn 3

Rut opp ribben og bak videre ved 180°C i ca. 40 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Ha grønnsakene med sjyen over i en kasserolle. Kok potetene. Stek ribben videre på 210°C i 20-30 minutter på varmluft til ribben får sprø svor. Ta ut ribben og la den hvile. Fjern noe av det overflødige fettet i kasserollen med grønnsaker. Varm opp sjy og grønnsaker like før servering. Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne med maizena. Skjær ribben i biter og server med grønnsaker og kokte poteter.

Serveringsforslag

Deilig med rødkål til!