Sprø potetkaker med champignon og hvitløk

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
175 planlagt
Sprø potetkaker med champignon og hvitløk
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel og annerledes måte å servere poteter på. Du kan bruke alle typer matsopp – og også blande inn andre revne grønnsaker for å variere smaken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

6 stk
Store poteter
0,8 fedd
Knust hvitløk
3 stk
Champignon
0,8 ss
Hakket persille
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
0,8 ss
Solsikkeolje til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og riv dem grovt på et rivjern. Press ut vannet. Bland med salt, pepper og knust hvitløk. Finhakk champignonene og stek dem med salt og pepper i en panne. Bland det med potetmassen.

Trinn 2

Form potetmassen til små pannekaker og stek dem i en panne på sterk varme til de er sprø utenpå. Bakes ferdig i ovn, 180°C i 7-8 minutter.

Serveringsforslag

Passer som garnityr eller bare som en forrett med spekeskinke og rømme.