Sprø fiskepinner med chips og aioli

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
262 planlagt
Sprø fiskepinner med chips og aioli
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Dypvannsfisk? Ikke egentlig, men disse fiskepinnene lager du helt fra bunnen av – det er både enkelt og supergodt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fiskepinner

2 stk
Egg
500 g
Torskefilet
2 dl
Solsikkeolje
6 ss
Hvetemel
2 dl
Griljermel

Aioli

1 stk
Eggeplomme
3 dl
Solsikkeolje
1 fedd
Hvitløk
1 ss
Hvitvinseddik

Grønnsaker

3 stk
Gulrot
1 stk
Agurk

Chips

400 g
Poteter
3 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 230˚C. Skjær gulrot og agurk i staver og sett dem i et glass med litt kaldt vann i kjøleskapet. Aioli: Bland sammen eggeplomme og raspet hvitløk. Hell oljen i en tynn stråle i blandingen mens du visper kraftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Visp til aiolien får en glatt majoneskonsistens. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper. Hvis konsistensen blir for kompakt, spe med kaldt vann for å få en mer luftig aioli.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær potetene i staver, vend dem i olivenolje og dryss på salt og pepper. Spre potetstavene i en langpanne og stek dem i ovnen til de er gylne.

Trinn 3

Trinn 3

Mens potetene steker, del fiskestykkene i passende biter. Varm en panne med solsikkeolje. Tørk fiskestykkene på et kjøkkenpapir og vend dem godt i hvetemel blandet med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Dypp så i pisket egg og til slutt i griljermel. Stek fiskestykkene gylne og sprø i oljen. Server umiddelbart med grønnsaker, chips og aioli.