Spinatsuppe med posjerte egg

Tidsbruk 25 minutter
5 ingredienser
357 planlagt
Spinatsuppe med posjerte egg
Legg oppskrift
i handlelapp
Egg og spinat er en klassisk kombinasjon! Det myke, posjerte egget runder av den karakteristiske spinatsmaken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Spinatsuppe

2,3 dl
Grønnsakskraft
0,8 pose
Spinat

Posjerte egg

3 stk
Egg
2,3 ss
Hvitvinseddik
1,5 ss
God olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp grønnsakskraft, tilsett spinaten og la det koke i ca. 2 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør kraft og spinat med stavmikser til en glatt suppe og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Posjer eggene ved å knekke ett og ett i en kopp, og siden slippe dem forsiktig ned i en kjele med kokende vann, eddik og salt. Når eggene har ”satt seg” etter ca. 3-4 minutter – ta dem opp med en hullsleiv eller lignende og ha dem i suppen. Ha over litt olivenolje ved servering.