Spicy kjøttboller med grønnsaker og limedressing

Tidsbruk 25 minutter
16 ingredienser
374 planlagt
Spicy kjøttboller med grønnsaker og limedressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Tre kjøttdeigen på pinner, og få en annen spiseopplevelse. Du trenger ikke kjøpe pinnene, bruk like gjerne kvister av bjørk, eik eller lønn.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

250 g
Basmati- og villris

Kjøttboller

500 g
Kjøttdeig av svin og storfe
1 ts
Kajennepepper
1 ts
Spisskummen
0,5 ts
Kanel
1 klype
Salt
2 ss
Olivenolje

Grønnsaker

1 stk
Rød chili
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Lime (spar skallet til dressing)
3 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Limedressing

1 dl
Lettrømme
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok basmati- og villris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med salt og krydder. Bland godt og form avlange kjøttboller. Du kan gjerne tre dem på spyd hvis du har. Stek i olje i en grillpanne eller stekepanne over middels høy varme til kjøttbollene er godt brunet på alle sider, omtrent 6-8 minutter.

Trinn 3

Finhakk chili. Skrap vekk hinner og frø fra chilien om du ikke vil ha det for sterkt. Kutt paprika og tomat i små terninger. Ha grønnsaker og chili i en liten bolle sammen med olivenolje. Vask limen i lunkent vann med en børste. Riv halvparten av det grønne skallet fint og legg til side. Press saften av limen, og ha den i grønnsaksblandingen. Tilsett litt salt.

Trinn 4

Bland lettrømme med limeskall og tilsett salt og pepper.

Trinn 5

Server kjøttbollene med grønnsaker og limedressing.