Spicy kikertgryte med grønnkål og kokos

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
2003 planlagt
Spicy kikertgryte med grønnkål og kokos
Legg oppskrift
i handlelapp
En sunn og smakfull vegetarrett for kjøttfrie dager. Smaker også godt med strimlet kyllingfilet eller laksefilet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Jasminris

Kikertgryte

1 stk
Løk
1 stk
Søtpotet
1 pose
Asiatisk Wok
1 boks
Kokosmelk
6 ts
Red curry paste
1 terning
Grønnsaksbuljong
2 boks
Kikerter
2 ss
Olje
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Til servering

1 stk
Lime
3 stang
Vårløk
100 g
Peanøtter

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Skyll kikertene i et dørslag og la dem renne av seg.

Trinn 3

Hakk chilien du finner i wokblandingen. Del på langs og skrap vekk hinner og frø hvis du er redd retten blir for sterk. (Det er der det sterke sitter.)

Trinn 4

Hakk vårløken og sett til side. Hakk peanøtter og rist i tørr panne på middels varme i ca. 2 minutter. Sett til side.

Trinn 5

Grovhakk løk og del søtpotet i biter. Stek det i olje i en gryte i 5-6 minutter på middels varme.

Trinn 6

Skru opp varmen og ha i wokblandingen og så mye av den hakkede chilien som du ønsker. Stek på sterk varme mens du stadig rører om i 2-3 minutter.

Trinn 7

Ha i kokosmelk, curry paste, vann og buljongterning. Kok opp, knus buljongterningen med en sleiv. Ha i kikertene og kok til søtpoteten er mør.

Trinn 8

Like før servering, press over limesaft, dryss over hakket vårløk og peanøtter.