Spicy gratinerte krabbeskjell | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Krabbe Spicy gratinerte krabbeskjell

Spicy gratinerte krabbeskjell

4.6 i snitt
Spicy gratinerte krabbeskjell
Mango, ingefær, chili og lime gir en spicy friskhet til det sødmefulle krabbekjøttet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Gratinerte krabbeskjell

4 stk
Krabbeskjell
1 stk
Mango
1 ss
Ingefær, revet
0.5 stk
Chilipepper
1 ss
Lime, presset
4 stk
Eggeplommer
100 gr
Revet ost
1 klype
Salt

Squashsalat med mynte

1 stk
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Chilipepper
1 stk
Lime
1 dl
Mynte, finhakket
1 klype
Salt
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 240 °C. Ta krabbekjøttet ut av krabbeskallene. Vask skallene og knekk kantene så skallet får større plass til fyllet.

  2. Trinn 2

    Bland krabbekjøttet med mango kuttet i små terninger, revet ingefær, finhakket chili, presset lime og sammenpiskede eggeplommer. Eggeplommene er til for å tykne stuingen når den stekes. Smak til med salt og legg stuingen tilbake i det rengjorte krabbeskallet.

  3. Trinn 3

    Dryss krabbestuingen med revet ost og bak i 7 minutter til osten er smeltet og gyllenbrun.

  4. Trinn 4

    Strimle squashen i tynne skiver med en potetskreller eller ostehøvel. Kutt rødløk i tynne skiver og chili i tynne ringer. Bland squashen med rødløk, chili, presset lime og olivenolje. Smak til med salt og nykvernet pepper. Tilsett frisk, finstrimlet mynte, bland godt og server.