Spekemat og rømmegrøt

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
284 planlagt
Spekemat og rømmegrøt
Legg oppskrift
i handlelapp
Rømmegrøt er skikkelig tradisjonsmat og med spekeskinke til blir denne julefavoritten komplett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rømmegrøt

3,8 dl
Seterrømme
3,8 dl
Melk
1,5 dl
Hvetemel
0,8 ts
Salt

Spekemat

300 g
Spekemat av eget ønske
0,8 pakke
Flatbrød

Server med

0,8 dl
Sukker
1,5 ts
Kanel

Slik gjør du

Trinn 1

La rømmen koke ca. 5 minutter. Sikt i halvparten av melet og rør godt. La det koke på svak varme til smøret kommer fram, skum av smøret med en skje og hold dette varmt i en liten kjele.

Trinn 2

Tilsett resten av melet og spe med melk, litt om gangen. La grøten småkoke ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Trinn 3

Server rømmegrøten med sukker, kanel og smøret du har skummet av. Og på godt vestlandsvis – med spekemat og flatbrød.