Spaghetti med tunfisk og kapers

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
519 planlagt
Spaghetti med tunfisk og kapers
Legg oppskrift
i handlelapp
Tunfisk og kapers er en klassisk smakskombinasjon fra Middelhavslandene; her kommer den som en enkel og sommerlig pastasaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Spaghetti

225 g
Spaghetti
1,5 ss
Smør

Tunfisksaus

0,4 dl
Olivenolje
1,5 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
0,8 stk
Sitron
0,8 dl
Hvitvin
1,5 boks
Tunfisk i vann
0,4 potte
Persille
1,5 ss
Kapers
0,8 klype
Pepper, ev. salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok spagettien som anvist på pakken i rikelig med vann og salt. Hell av kokevannet og bland spagettien med smør.

Trinn 2

Tunfisksaus: Varm en kjele med olivenolje og tilsett hakket løk og hvitløk. Fres i noen minutter til løken er blank. Ha i sitronsaft og hvitvin og kok opp. Tilsett tunfisk med lake og la sausen koke i noen minutter. Smak til med kapers, hakket persille og pepper (og ev. salt), og bland sausen sammen med den kokte spaghettien.

Serveringsforslag

Husk at kapers ofte er ganske salt. Vent med å tilsette ev. ekstra salt, siden kaperssmaken kommer til sin fulle rett etter noen minutter.

Prøv også