Spaghetti med scampi og erter

Tidsbruk 20 minutter
12 ingredienser
3781 planlagt
Spaghetti med scampi og erter
Legg oppskrift
i handlelapp
Sødmefulle erter matcher sødmen i scampien og gjør dette til en pastarett som både er grønn og smaker grønt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Spaghetti

350 g
Spaghetti

Scampi

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
270 g
Scampi
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Ertepuré

1 pose
Frosne erter
1 dl
Kremfløte
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pasta som anvist på pakken.

Trinn 2

Stek hakket løk og hvitløk i olje i en stekepanne på middels varme i 3-4 minutter. Ta ut halvparten, og tilsett finhakket chili og scampi. Stek på høy varme i 2 minutter, så scampien får litt farge – det kan godt ryke litt. Krydre med salt og pepper. Sett til side.

Trinn 3

Kok ertene i fløte i 3-4 minutter, til de så vidt er gjennomkokt. Ha i den stekte løken du har satt til side. Kjør til puré med stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Vend ertepuréen i pastaen. Server med scampiblandingen på toppen.

Det lille ekstra

Server med hakket kruspersille eller koriander og sitronbåter. Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.