Spaghetti med oliven og kapers

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
93 planlagt
Spaghetti med oliven og kapers
Legg oppskrift
i handlelapp
Ring-ring – tomat på tråden. Spaghetti kommer fra det italienske spago som betyr tråd. I denne retten vendes den i en enkel tomatsaus og toppes med en suveren olivensalat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Spaghetti, 1kg, REMA 1000
1 glass
Pastasaus, 480 g, REMA 1000
1 ts
Tomatpuré, REMA 1000
200 g
Sorte oliven uten sten, 340g, REMA 1000
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 potte
Kruspersille, liten
1 stk
Sitron
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano
4 ss
Kapers 100 g Toro
4 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp en stor kjele med saltet vann til pasta. Kok pastasausen sammen med tomatpuré til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Del oliven i to, finhakk chili og hvitløk. Bland det med grovhakket persille og kapers. Smak til med olivenolje, salt, pepper og sitron. Kok pasta som anvist på pakken.

Trinn 3

Trinn 3

Sil av vannet og vend spaghettien inn i tomatsausen. Legg spaghetti i bunnen på et stort fat, topp med olivensalaten og rikelige mengder revet parmesan.