Spaghetti med frisk tomatsaus

Tidsbruk 15 minutter
9 ingredienser
2606 planlagt
Spaghetti med frisk tomatsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Tomater, hvitløk, basilikum og olivenolje er helt grunnleggende råvarer i det italienske kjøkkenet – og i denne enkle pastaretten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Spaghetti

500 g
Spaghetti fullkorn

Tomatsaus

6 stk
Tomater
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
0,5 potte
Basilikum
1 potte
Kruspersille
6 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok spaghetti som anvist på pakken.

Trinn 2

Grovhakk tomatene og løken og finhakk hvitløk og urter. Spar noen basilikumblader til å toppe retten med.

Trinn 3

Bland tomater, løk, hvitløk og urter med olivenolje. Tilsett salt og pepper.

Trinn 4

Vend tomatsausen godt inn i den kokte spagettien og topp med basilikum.

Serveringsforslag

Server gjerne med litt nyrevet parmesan.