Spaghetti Gambas al ajillo

Tidsbruk 20 minutter
7 ingredienser
315 planlagt
Spaghetti Gambas al ajillo
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Orden i rekene! Her er det bare å benke seg rundt middagsbordet – scampiene er ferdigstekt på rekordtid og spaghettien serveres med det samme den er al dente.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Rå scampi frosne 500g Godehav
500 g
Spaghetti REMA 1000
1 stk
Sitron
1 stk
Rød chili
2 ss
Kruspersille, liten
4 ss
Olivenolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin scampiene på kjøkkenpapir og skrell dem. Varm en panne med olivenolje på middels varme. La oljen syde og tilsett finhakket chili og hvitløk. Vær forsiktig så ikke hvitløken svir seg.

Trinn 2

Trinn 2

Stek scampi i to omganger til de blir rosa. Ikke stek for lenge, da blir scampiene seige. Det tar bare et par minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Kok spaghetti al dente. Vend scampi og olje godt sammen med spaghettien. Smak til med sitron og salt.

Trinn 4

Trinn 4

Dryss over frisk, hakket persille og server med det samme.

Serveringsforslag

Server Gambas al ajillo som en tapasrett, uten spaghetti, men med ferskt brød!