Spaghetti Bolognese

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
2510 planlagt
Spaghetti Bolognese
Legg oppskrift
i handlelapp
Bolognesen er en av de virkelig klassiske pastasausene. Opprinnelig helt uten tomat, men nå lages den med pomodoro – selv i Bologna.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 10%, 400 g Nordfjord
2 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 stk
Løk
500 g
Spaghetti REMA 1000
1 pose
Parmesan, revet
2 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Fres finhakket løk og hvitløk blankt i en kjele. La det surre noen minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett kvernet storfekjøtt og bland godt med de andre ingrediensene. Stek videre i 2-4 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Ha i de hermetiske tomatene og smak til med salt og pepper. La det surre mens du koker spaghetti.

Trinn 4

Trinn 4

Kok spaghetti al dente, ett minutt kortere en angitt koketid, og vend sausen godt inn. Server med parmesan og gjerne hakket persille.

Serveringsforslag

Vil du gjøre som italienerne kan du bruke mer grønnsaker i sausen, som f. eks. hakket gulrot og stangselleri. Dryss gjerne finhakket persille over før servering.