Spaghetti bolognese med julens kjøttrester

Tidsbruk 30 minutter
15 ingredienser
2 planlagt
Spaghetti bolognese med julens kjøttrester
Legg oppskrift
i handlelapp
Ribberestene kan brukes til så mangt. Vi anbefaler å lage en deilig spaghetti bolognese med svineragu av ribbe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Svineragu

400 g
Stekt ribbe
100 g
Sellerirot
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
1 boks
Hakkede tomater
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Spaghetti

250 g
Spaghetti
50 g
Revet parmesan til topping
1 ss
Salt, pr. liter vann til koking
1 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt ribben i 0,5 cm terninger og brun i en panne med litt olivenolje i 2 minutter. Tilsett grovrevet sellerirot og gulrot, hakket løk og hvitløk, rosmarin og timian og stek videre i 2 minutter. Ha i de hakkede tomatene og smak til med salt og pepper. Kok i 10 minutter.

Trinn 2

Kok spaghetti i rikelig lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og bland pastaen med olivenolje og et par spiseskjeer av kokevannet.

Server med svineraguen og topp med revet parmesan.