Spagetti med svineragu

14 ingredienser
122 planlagt
Spagetti med svineragu
Legg oppskrift
i handlelapp
Har du ribbe til overs og vil ha avveksling fra julematen, er denne pastaretten et godt alternativ.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Stekt ribbe i 0,5 cm terninger
100 g
Sellerirot
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
250 g
Spagetti
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
1 ss
Salt pr. liter vann til koking av pasta
1 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Brun svineribben som er kuttet i små 0,5 cm terninger, i en panne med litt olivenolje i 2 minutter. Tilsett grovrevet sellerirot, gulrot og hakket løk, hvitløk, rosmarin og timian, og stek videre i to minutter. Hell i hakkede tomater, smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Kok i ti minutter. Kok spagetti i rikelig lettsaltet vann i 8-10 minutter. Sil av vannet og bland pastaen med 1 ss olivenolje og 2 spiseskjeer av kokevannet, før den serveres med svineraguen og revet Parmesanost.